Trallallallalla

Trallallallalla uh trallallallalla uhuh det SNÖÖÖAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jipppi!!!!!!!!!!!!!


Puss och Kram

hmmm...

Igår gick jag och Lia ut till "Alderholmsbron" för att kolla när Matz och Raid fiska....det var tjockt med abborrar där! Dom fick hur mycket som helst och Matz tog hem dom femton största =) Senare på kvällen fick jag provsmaka och det var skitgott! =)





Idag var det maskerad på dagis och Lia ville vara en prinsessa så det fick hon väl =)





Men som ni ser så var hon lite trött sådär tidigt på morgonen =)





Efter dagis följde Trude och hennes mamma med oss hem och det var såååå himla trevligt =) Ungarna lekte och hade skoj...men Lia blev så ledsen när Trude skulle gå så jag trodde hjärtat skulle brista på mig =(







Här är några bara på Trude-sötnos =)






Nu ska jag göra iordning middagen =)

Puss och Kram

Utmaningen

Jag har blivit utmanad att berätta sju saker om mig själv men jag orkar inte hålla på att länka så det skiter jag i!


1. Matz är min första egentliga pojkvän! =)

2. Jag vill ha ett till barn inom en snar framtid! ;)

3. Jag ÄLSKAR mitt jobb!!

4. Jag är sjukt flygrädd

5. Jag är galet morgontrött!

6. Jag har en konstig fobi: Jag HATAR knappar!! Speciellt skjortknappar...uhhä blä och fy!!

7.
Jag kan gråta på beställning...och då menar jag verkligen stortjuta!! =)



Så nu vet ni lite mer om mig som ni kanske inte visste =)

Puss och Kram


Syster yster!

Jag har ju inga kort på dig...kan ju bero på att jag aldrig träffar dig din jävla arbetsnarkoman ;P Ha ha ha...men kom hit så ska jag nog fota dig så kan du också få vara med!! =)


Puss och Kram

Carina!

Idag har jag träffat min sötnos Carina!! =) Vi har inte setts sen skolavslutningen men nu blev det av! Det var så roligt att träffa henne...hade gärna velat träffas längre men Lia var inte så samarbetsvillig så efter några timmar fick det vara nog...fast vi hade en jätte trevligt stund tillsammans men det är ju alltid mycket svårare att umgås och snacka när barnen är med så nästa gång får vi ses själva! Eller vad säger du ;) Och jag mitt pucko glömde ta kort =( Men det glömmer jag inte nästa gång!
Ikväll ska jag på bio med Carro och det ska bli superkul! Nästa gång blir det du och jag Sara! =)


Puss och Kram

Systrarna lugg ;)

Nu har min söta lillasyster också skaffat sig lugg och hon var så fin i

den så hon får ligga på min blogg =)



Här är vi båda två i våra luggar ;) he he he








Puss och Kram




Simma

Idag har jag varit och köpt mig ett fyra-månadres kort på "Fjärran Höjder"
Jag startade lite lugnt med att simma 550 meter och det känner jag mig nöjd med faktiskt...nu har jag iallafall kommit igång =)   Yeey me!! Så nu ska jag simma minst två gånger i veckan.

Puss och kram

Baka =D

I fredags följde jag med Carro på en liten tjejfest i Sätra, vi hade så himla trevligt hela kvällen så vi fortsatte på ner på stan och drog på "Wasteland" och det var väl sådär halvroligt. Tänk att det alltid är roligare på förfesterna!! Så är det ta mej fan varje gång =) Hur som helst så var det ett trevligt fredagsnöje...men å andra sidan har jag alltid kul med Carro =)





Resten av helgen har jag spenderat på jobbet...jobbade 8-21 på lördagen och 7-20.30 på söndagen, men det gick bra och jag hade jättekul faktiskt =) Eftersom att det var så långa dagar så har jag ju inte träffat Lia på hela helgen =( Men idag har vi äntligen fått träffas igen!! Idag har Lia och jag bakat två olika sorters bröd, det första brödet smaksatte vi med valnötter, pumpafrön, solroskärnor och sesamfrön och det andra brödet smaksatte vi med oliver och fetaost + lite frön =) Gissa om det blev gott!!! =D Lia och jag hade så kul så det blev en riktigt bra dag idag =D





Så här blev resultatet =)






Puss och Kram

Ny jacka...

Idag har jag varit med Carro Strömbom igen =) Vi hade så trevligt. När jag kom dit så höll hon på att städa så då hjälpte jag henne med att dammsuga så att det skulle gå lite snabbare =) När vi var klar med städningen gick vi ner på stan där vi tog en lunch på Coffehouse...Efter det tog vi en snabbrepa på stan där jag hittade en ny jacka till Lia och gissa om hon blev glad för det var en del rosa detaljer på och rosa är ju hennes favoritfärg =) Nu ska jag laga mat!








Puss och Kram

Suveränt!

Idag gjorde Matz och jag en riktigt "fin" lunch...Matz är kanon på att göra en speciell kycklingrätt...Han fyller kycklingen med paprika, citron, vitlök och citrongräs sen penslar han över en marinad gjord på soja, olivolja, kryddor och smör...till kycklingen gör han en supergod sallad med en lime och honungssås till och det är så FÖRBANNAT GOTT!!! Herregud vad smaskigt det är! Jag hjälpte också till, jag gjorde en sås på creme fresh (eller hur det stavas), honung, lime, salt, peppar och mango&annanas sweetchili sås, jag gjorde också klyftpotatis med olivolja, balsamvinäger och salt&peppar...jag kan lova att det var SJUKT gott!! Jag kan lova att jag lätt åt den godaste maten av alla svenska hushåll idag! =D




Puss och Kram

Helgen som var...

...var en bra helg! På fredagen ringde en av mammorna från dagis och fråga om Lia och jag hade lust att träffa henne och hennes dotter i helgen...Lia och Trude leker jämt på dagis så jag blev jätteglad att Marie ringde så jag tacka självklart JA! Så på lördagen träffades vi och gick och handlade lite först för Trude ville att hon och Lia skulle göra egna godishalsband.

Här är gobitarna i affären:



Och här springer dom och gömmer sig för oss mammor =)



Väl hemma hos Trude lekte dom i hennes rum medan Marie och jag satt och snacka i köket...det var väldigt trevligt måste jag säga =) Sen kom ungarna och ville göra sina godishalsband samt ha fika ;)



Innan vi skulle gå avslutade Lia och Trude lekstunden med att ligga under köksbordet och skratta =D



Det var hemskt trevligt och nästa gång får vi bjuda över dom! =)






På kvällen samma dag skulle jag på en mindre tjej-middag hemma hos Carro. Jag hade varit och lånat några karaoke -skivor på "Hemmakväll" så att vi skulle kunna roa oss med det lite senare på kvällen ;)



Maten var kanon!! Carro hade gjort Tandoori-kyckling (eller hur det nu stavas) och det var svingott!! Efter maten blev det en massa sjungade så dom stackars grannarna måste ha gråtit ;) Det lät på riktigt ganska illa men det var superkul och detta måste göras om!! Efter allt sjungande gick vi ner på "Heartbreak" och dansade rumporna av oss ;D

Här är alla tre bruttorna:




OBS! Bilden under denna text visar mitt ansikte...men fingret ni ser tillhör inte mig utan Carro det lilla äcklet!! =/



Puss och kram

Tomtar och grejer ;)

Idag har jag gjort något väldigt roligt faktiskt! Jag var på fest hemma hos Carro i helgen som var och sov över där, dagen efter for vi till Valbo för att kolla in lite grejer ;)....hur som helst så hade dom börjat med julpyntet på IKEA och jag fick en sån satans julkänsla så idag stack vi dit och inhandlade lite grejer! Det kändes jättebra med tanke på att Matz och jag inte haft så mycket julpynt tidigare men nu börjar det bli =)

Imorgon: Jobba och städa =(

Puss och kram

Jobb, jobb och åter jobb...

Jag jobbar en massa nu så det blir inget bloggade på ett tag tror jag...dessutom är jag lite sjuk =(

Tunisien!

Nu ska jag äntligen lägga upp lite bilder! =)

Det började med att flyget var försenat med nästan FEM timmar!! Så vi fick göra det bästa av saken och försöka sova på Landvetter...






Vi var väldigt trötta eftersom man aldrig riktigt somna in utan hamna i dvala eller nåt! Så här snygga var vi vid tre på morgonen ;)



När vi kom fram till Tunisien så regnade det...men det gjorde ingenting för när va satt oss på transfer-bussen så såg jag en palm! Jag ÄLSKAR palmer!!



Vi släpade upp vårt bagage på rummet och skrattade åt vårt hotells hemska inredning! Allt var från 70-talet och alla möbler hade den här hemska gröna färgen..ha ha ha =)




Sedan gick vi på restaurang och käka det bästa maten jag någonsin har ätit! Jag åt flamberade jätte-räkor med en gudomlig vitlökssås och ett ris som var kryddat med en massa örter!! Mums...tyvärr tog jag ingen bild för jag kom på det när det nästan var slut =) Vi fick också en supergod förätt bestående av en brödskivor, vitlökskräm, oliver och Harissa ( det är en jättegod röra gjord på vitlök, chili, paprika och olivolja! Starkt och mycket gott...det blev pappas och min favorit!)


Några bilder från omgivningen...



Stranden...



Pappa och jag på uteservering vid havet =)



Eftersom min pappa inte är något party-animal så spenderade vi kvällarna med att spela yatzy! Det var superkul och jag fick spö nästan hela tiden =(



Här är en bild på min snygga solbränna!! Syns inte så jättebra på bilden men jag var alldeles vit kring ögonen och knallröd i resten av ansiktet...så då startade pappas mobbning av mig...från och med då så var jag en raccoon (tvättbjörn) Matz tycker att jag ser ut som en mupp på bilden längst till höger men det bjuder jag på ;P



På tisdagen åkte vi på dromedar-safari i olivlundarna (Hela tunisien var fylld med olivträds odlingar tror jag! Mycket vackert! ) Det var jättehäftigt att få rida på dromedarer, det var väldiggt behagligt också!



Vi fick även mata dromedrarena med kaktus...det gjorde man på ett speciellt sätt =)



Hela dromedar ritten gick ut på att vi skulle få komma till ett ställe mitt i ödemarken där det fanns två inhemska kvinnor som gjorde ett väldigt speciellt bröd, (som var skitgott!!) dom bakade ut brödet på en plåt sen tog dom brödet och fäste det på insidan av ett hål i marken...dom stoppade alltså ner sin händer i elden och fäste brödet på insidan!! Dom fick mycket dricks av mig!!



En bild på ett coolt hus...



Sen knäppte jag kort på en massa blommor som växte fritt i hela Tunisien!



Här är jag och pappa på en liten strandpromenad =)



På torsdagen åkte vi på en till utflykt! Första stoppet var i en konstnärsstad som låg högt, högt uppe på ett berg...det var en pärs att ta sig upp dit! Men det var det värt för kolla in utsikten =)
Det speciella med den här staden var att alla husen var vita och hade blåa dörrar och fönsterramar.



Nästa stopp var vid en gammal badanläggning som byggdes 600 f.kr. Tyvärr hade romarna förstört det mesta så det vi såg var bara källaren...men det var otroligt häftigt att stå där!!



Nästa stopp var också på ett berg, vi var i den antika staden Kartago och det var jättehäftigt att titta på allt där...vi hade väldigt roligt =)



Pappa knäppte det sista kortet så det är bara halva mitt huvud med...men men det gör inget =)



Jag hade med mig en massa presenter hem till Matz och Lia men jag lägger bara upp en bild. Jag hittade något som kallades "Ökenros" och det är sand som har pressats samman i Saharaöknen under många år och bildat som sandkristaller som utgör en stenart eller vad man ska kalla det...häftigt var det och jag lyckades hitta en i hjärtform så det var klart att han skulle få den ;)





Jag har haft en underbar semester!! Så tack pappa!!!!!!


Puss och kram =)

Tillbaka!

Nu är jag hemma igen....men jag orkar inte sitta och blogga just nu så jag lägger upp bilder och sånt inom ett par dagar =)

Puss och kram!



P.S. Carina: Jag saknar dig också ska du veta!! Det skulle vara så roligt att träffas igen!!! Men det kanske går att ordna Puss och kram på dig sötnos ;)

RSS 2.0