Oliver och Lia

Idag har Oliver och Sara varit och hälsat på oss! Matz jobbade och Mattias hade annat för sig så det var så kul att de kom hit =) Sara köpte med sig pizza så man behövde inte tänka på mat heller så det var ju skönt.

Lia och Oliver hade superkul som vanligt och Lia förklarade för mig och Sara att när hon blev stor så skulle hon minnsan också skaffa barn (Sara är gravid i vecka 38 om jag inte sagt det än) och det barnet skulle hon få med Oliver =) Barn är så roliga!

Jag var in på Saras blogg och snodde en bild som hon tagit på Oliver och Lia när Lia sovit över där i sommras och de var så söta så jag måste bjuda på den =)



Puss och Kram

Tjo

I måndags börja ju nya kursen. Såhär ser det ut i föreläsningssalen:



Här är två av mina knäppa klassisar, av nån anledning så är min grupp kvar till sist...här sitter de båda knörparna i en tom föreläsningssal efter dagens slut =):



På tisdagen målade jag Lia till en tiger...tycker faktiskt att hon ser läskig ut på riktigt när hon gör den där minen:



Vid lunch på tisdagen gjorde vi en familje-utflykt...till återvinningen!? Man kunde ju tro att det fanns roligare ställen att åka till men faktum är att Lia hade superkul! Hon var alldeles upprymd ungen =) Här ser ni henne kasta porslin, efter varje gång porslinet krossades skrek hon att hon klarade det =)



Ikväll när jag skulle natta Lia kläckte hon ur sig en sån där rolig mening igen...hon sa så här: "Åhh jag älskar dig så mycket mamma, du är min bästa fis!"

Ungar är härliga =)

Puss och Kram

Manga

Jag har gått och blivit en Manga-figur =) De i min studiegrupp har givit mig smeknamnet Knurpan (fråga mig inte varför) och nu har jag blivit en Manga-figur. Så här ser jag ut då:

På bilden är det Matilda, Sara, Emilie och jag =)


Puss och Kram

Ny vecka

Nu börjar en ny vecka och en ny kurs. Var på första föreläsningen idag och det var skitkul!! Anatomi och grejer...älskar sånt jah. Cellen och atomer och you name it =) Känner mig otroligt peppad nu jävlar kör vi ;)

Puss och Kram

Helg

Nu är det helg och Lia är mycket bättre. Hon har fortfarande feber men är bra mycket piggare tack och lov =) 
Imorgon ska Lia sova hos sin mormor för Matz och jag sak jobba natt, jag känner att jag behöver lite extra pengar nu när man har CSN..för jag vet då fan ingen som blivit rik på CSN ;P

Nu ska jag kolla på film med Lia och sedan är det hopp i säng för henne och plugg för mig. Har varit och hämtat ut en bok jag beställt idag till det ringa priset av 669:-  =(



Trevlig helg på er =)

Puss puss

Veckan hittills

Det har varit en relativt lugn vecka måste jag säga, lite skolarbete att göra men det har jag kunnat göra lite när jag själv har velat eftersom det har varit en individuell uppgift. (Skönt)

I tisdags steg Matz upp vid tolv tiden och tog en morgonpromenad, jag och Lia ville också följa med men det fick vi inte. Han kom tillbaka med färdig-grillad kyckling och till efterrätt...SEMLOR =) Eller jag och Lia åt "grodor" för jag är inte så förtjust i mandelmassa, då går det bättre om den är blandad med grädden. Gott var det iallafall.



Igår hände det något tråkigt =( Jag satt i köket och pratade med Sara i telefonen medan min syrra Natta var i vardagsrummet och lekte med Lia, när jag sitter där och pratar kommer Lia ut i köket en snabbis, då ser jag att ungen inte ser ut att må så bra.

Jag avslutar samtalet med Sara och frågar Lia hur hon mår och hon säger att hon är sjuk. Febern kom från ingenstans...vid elva hade hon 39.4 och då fick hon en sup panodil, sedan vaknade hon och kräktes (jag pratade då i mobilen med Matz samtidigt som jag skyndade in med ungen på toa, väl inne på toan kräktes hon på golvet och jag tappade min mobil i spyorna =( ..fan då)

Matz slutade jobba kl 01 och sedan sprang han och jag om varandra och servad vår lilla sjukling med diverse saker. Efter bara 4 timmar har febern stigit till 40,1 trots att hon fått panodil så jag ringde 1177 och fick prata med den otrevligaste ssk:an jag någonsin stött på. Fick inga direkta tips utöver det vi redan hade gjort så jag kröp ner med min sjukling igen.

En orolig natt har det varit, lite sömn och mycket oror =( Hon har hög feber idag också men hon dricker och vilar så det ska nog gå bra ändå. Jag är inte van att Lia blir så sjuk för hon brukar sällan ha över 39 i feber. Katten ville ju vara med hela natten också så såhär har vi legat allihopa:

Min arm syns i bild, därefter katten under min arm, sedan Lia och sist Matz...mysigt men varmt!



Min bäbis:


Helgen

Har inte varit så duktig på att uppdatera mig, men här kommer helgen iallafall.

Alla hjärtansdag blev ju inte så där som man hade tänkt sig men den blev bra ändå =)

Matz jobbade ju natt men vi hade lite mys på dagen istället. Vi gick ner på stan och kikade runt, jag köpte en MASSA smink så jag blev riktigt nöjd =) Sedan gick vi och åt på Roma, maten var svingod och det var riktigt trevlig personal så dit går vi fler gånger.

Matz köpte choklad-hjärtan till mig =) Han är så söt min man =)



På kvällen gick jag på födelsedagsfest hemma hos Millan. Jag hade hur trevligt som helst, men jag och Carro var så danssugna så vid ett tiden gick vi på heartbreak och dansa loss lite ;) Kul var det iallafall.

Carro:


Födelsedagsbarnet:


Jag:


Jag: (ser ju måttligt road ut?...ser ju nästan lite efterbliven ut till och med ;P)


Carro (hon sjunger och är mitt i en hög ton ;P)


På söndagen var det Lia som hade något stort på agendan, hon skulle på sitt första barnkalas =) Hennes vän Aviva hade fyllt tre och Lia var bjuden till hennes kalas =) Det var jättetrevligt att vara där, god tårta,goda kakor och trevligt sällskap.

Tårtätning:


Födelsedagsbarnet:


Lek i Avivas rum:


Fiskdamm:



Lia var hur som helst väldigt nöjd efter gårdagen =) Nu ska jag gå och äta tacos som blev kvar från igår.

Puss och kram

Utgång!

Ikväll ska jag ut med min käre vän Carro, jag veeet att det är alla hjärtansdag men Matz ska ändå jobba natt så då vill inte jag sitta och ruttna själv i soffan. Jag är så danssugen så jag kan inte sitta still alltså! Jag har tänkt hela veckan att jag vill dansa så jag blev så glad när Carro fråga om jag ville gå ut med henne. Min käre syster och hennes kille sitter barnvakt och det är jag så himla glad för =) Puss på er två. Nej nu ska jag göra mig i ordning och fara ner på stan! Ha så kul ikväll allihopa!!



Puss och Kram

Min kattunge sover i min keps

Tänkte lägga upp lite bilder på min underbart vackra och underbara dotter Lia!! (Med på bilden är min syster Natta)




Min kattunge sover i min keps ;)




Puss och Kram

Vi är tamej fan bäst!!

Min grupp är bäst!! Vi har precis lämnat in en sammanfattning av hur sjukvården har utvecklat sig nationellt och internationellt, på denna uppgift kan man få antingen godkänt eller icke godkänt och nu har vi fått svar på vår sammanfattning, längst ner på vår sammanfattning har vår lärare gjort en anteckning och såhär stod det:

"Ni har gjort en utförlig, korrekt och tydlig beskrivning av omvårdnadsämnets och yrkets utveckling samt många personliga reflektioner.

Uppgiften är godkänd

090209

Maria Randmaa"


Giss om vi blev glada!! =)


Här har ni hjärngänget ;)



Puss och Kram =D

Mollie!

Nu har vår efterlängtade kattunge kommit!! Lia fick döpa henne och hon fick namnet Mollie.
Hon var ganska rädd och skakade lite när hon kom =( Men efter en kvart eller så lugnade hon ner sig.

Lia visste inte om att hon skulle få en katt så mamma och min kära syster Natta kom hem till oss och satt barnvakt medan Matz och jag förklara för Lia att vi skulle åka och köpa en överraskning till henne =) Ungen jubla när hon fick se Mollie =) '

Den senaste timmen har vi alla suttit på golvet i Lias rum och låtit Mollie få bekanta sig med omgivningen, nu tror jag att hon känner sig mer hemmastadd för just nu ligger hon brevid Matz i Lias säng och sover =) 

Lite bilder då:




Puss och Kram

Riga-resan

Nu har jag lite tid över för att uppdatera er! Resan var otroligt rolig!! Båten var den värsta jag har åkt med, allt var mögligt, litet och smutsigt. Personalen var grymt otrevliga....MEN vi hade kul ändå ;P

Vi klev i land efter första natten och vandrade runt lite planlöst sådär..det var mysigt men VÄLDIGT kallt och stackars Peter hade typ inga kläder på sig =( Fy vad jag tyckte synd om honom!!

På båten fanns det inte så mycket att göra..vi gick omkring lite, bada lite och festa massor!! Skratta gjorde vi också i princip non-stop ;) Jag vill gärna göra om denna resa men då vill jag byta ut båten och resemålet..men jag vill behålla resesällskapet =)

Lite bilder då:

Carro, Matz och Peter på bussen dit



Brudarna!!



Carro och jag på första kvällen, påväg för att dinera och dansa ;)



Carro visar att man visst kan gympa trotts den trånga hytten ;P



Peter visar sin bästa sida =)



Matz fnissar ;)



Ja just det! Vi hade ju en reskamrat med oss! Vi fick ju en maskot av min mormor som vi döpte till Börnie, han var med överallt, fullast var han också =D

Börnie på bussen dit:



Börnie på hytt-toaletten:



Börnie på däck och beundrar utsikten:



Börnie dricker grogg:



Börnie dricker vin:



Börnie brevid sin favvo-öl:



Börnie dricker apertif:



Börnie tar ett bloss:



Börnie blev så full så han fick lägga sig brevid Peter:



Så nu har jag uppdaterat!! 

Puss och Kram

Jippi

Nu har min rara vän Sara också skaffat en blogg!! Kolla in den vettja ;)

Puss och kram

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Iblad förstår jag mig inte på folk..gick förbi gymet igen och där satt det samma människor som jag alltid ser!
Dom är där både när jag tränar och när jag inte gör det..menar dom på allvar att dom tycker att det är en bra idé att träna flera gånger om dan sex dagar i veckan?

Jag tycker synd om dom faktiskt, jag menar man kan ju inte ha ett roligt liv och trivas med sig själv om man utsätter kroppen för denna fysiska påfrestning hela tiden.

Jag förstår inte varför folk inte känner att dom duger som dom är?! Vad gör det om man har lite isolering...det håller ju en varm på vintern ;) Jag känner också ett behov av att lätta lite på lasten men jag har inte panik över det, och jag tänker inte göra det genom att spendera all min fritid på gymet/badet...jag har ju min underbara familj och mina underbara vänner som jag vill umgås med, sen är det ju skolan som är på heltid och sen så jobbar jag ju lite också.

Visst fan är det viktigt att hålla sig frisk men nu har jag studerat hälsa i snart fem veckor och det som står i dom vetenskapliga artiklarna och böckerna är att hälsa inte enbart är att vara smal och bla bla bla utan det är så mycket mer...man måste se till alla aspekter av en människa och om jag gör det så anser jag att jag själv i allra högsta grad har hälsa!! Förmodligen mer hälsa än dom flesta på gymet!!

Det sköna med detta är att ingen kan argumentera om hurvida jag har rätt eller fel i det jag skriver för det ÄR vetenskapligt bevisat!! Så det så ;P

Puss på er

Mitt första betyg

Idag fick jag mitt första betyg..det fanns bara IG eller G att få och jag fick ett G!!!! Jag är så glad =)=)!!

Puss och Kram

Utmaning...eller nåt?

Jag såg att Sarah hade en "utmaning" på sin blogg så jag härmas lite =)



"gå in bland dina bilder
leta upp mapp 6, bild nr 6
publicera den bilden och skriva något om den"



Denna bild fann jag och det är en bild på Lia när hon var sjuk och hade somnat i min säng =(
Bilden är tagen den 25 juni i år.

Puss och Kram


RSS 2.0