Vita Caroline

I´ll kill you. Det är den snyggaste du har sett och det vet du.

Prylb*g

Ja ibland kan jag vara det faktiskt, prylb*g alltså. Min telefon (som jag älskade överallt annat...nästan) har pajjat och nu var jag tvungen att skaffa en ny och jag är såååå nöjd så nöjd så ni anar inte =) Den är alldeles fin och rosa =)

Titta på den:Nu ska jag pilla vidare med den.

Puss och Kram

Ahh sommar =)

Men guuud vilken underbar helg! Igår hade jag barnkalas för Lia, hon fyller imorgon egentligen, och allt gick bra =) jag var lite nervös men alla sa att de hade trevligt iallafall så då så. Matz och jag hade ett jävla jobb framför oss igår eftersom att Lias rum är nytapetserat men det var inte möblerat...så vi höll på i flera timmar och tillslut föll allt på plats och detta blev resultatet:Trude hade med sig en älv-klänning till kalaset och när Lia fick se det ville hon ha sin prinsess-klänning så då fick hon väl det =)

Kalasbilder:
Trude-älva och Lia-prinsessa:


Tårtätning:


Barnen förde liv och hade kul men ganska plötsligt upphörde oväsendet och jag gick och kolla, då var det så att de hade fiskat i fiskdammen och fått en varsin godispåse så då blev alla som små ljus igen ;P

Här sitter de i lugn och ro i Lias säng och smaskar:


Idag drog vi ner på stan hela familjen och då hade Lia på sig den fina klänningen som hon fick av Sara, Mattias, Oliver och Robin och de fina byxorna som hon fick av Carro (syster) och hennes kille Ola och hon blev så fin så fin!!


Lia på stan och väntar på sin lunch, hon blev trött på att vänta och la sig på bordet:


När vi kom hem stack Matz iväg med Patrik och Sebbe så jag bjöd över mamma på en premiär-grillning och satan va gott det var! Jag kommer spendera mycket tid denna sommar på min fina tomt =)
Nu ska vi baka en tårta till för imorgon kommer släkten och firar den riktiga dagen =)


Puss och Kram

Fredag

Åhh i tisdags när jag kolla på de desperata husfruarna åt jag något sjukt gott nämligen räkmackor =)I onsdags när jag vaknade hade Matz redan gått upp med Lia och givit henne frukost, men när jag gick in i köket så var han inte där utan han stog i duschen och vad hade den lilla ungen passat på att göra då då...jo hon hade fått tag i O`Boy pulvret och tagit sig ett smakprov, jag frågade henne om hon hade ätit det och hon sa nej och att det var Mollie (katten) som gjort det, men så visade jag henne i spegeln och då börja hon skratta eftersom hon förstod att hon blivit avslöjad. Ni kan ju se själva vad jag blev mött av =)Senare på dagen bakade vi pizzor. Gott =)


Den här lilla är Lias


Lia fyller år på söndag men vi ska ha barnkalas idag så nu har Matz äntligen fått tummen ur rumpan och tapetserat hennes rum.

Före:


Halvvägs:


Klart:


Lia har sovit hemma hos mamma inatt så jag gjorde en av tårtorna igår kväll och när Lia kommer hem idag ska hon få göra nummer två. Hon ville ha en rosa tårta så då gjorde jag det =)


Nu ska vi ställa iordning Lias rum.

Puss och Kram

....

Jag trodde aldrig att jag skulle bli så berörd som jag blev. Jag tänker och funderar hela tiden och nu är det dags att göra något åt saken! Tänk att det ska behöva hända så tragiska saker som att någon dör innan man själv ska få upp ögonen...
Det här inlägget skriver jag enbart för mig själv, för att jag ALDRIG ska glömma.............

Lia =)

Hitta en sån fin bild på Lia.
Min ängel =)
Jag har en hemlis på G...jag ska göra något riktigt roligt som jag väntat länge på snart...hi hi =)


Puss och Kram

Vad vore livet..

Ha ha ha ha!! Vad vore livet utan et gott skratt, och varför inte göra det på någon annans bekostnad ;P

Kolla in detta klipp för det är så sjukt roligt!


Puss och Kram

today

Idag har det varit en kanondag!! Jag har pluggat som jag sa att jag skulle. Sen kom Matz och hämta mig så vi kunde äta lunch ihop =) Mysigt! Efter lunchen gick jag hem till mamma och spela kort, självklart vann jag =) På eftermiddagen for hela familjen till Ica Maxi och handlade tacos och grejer...är det fredag så är det ;) Jag bjöd över min Carro, så hon var också med och käka, sen for Matz till jobbet och jag och Carro la Lia sen satt vi i min soffa och snacka och skratta hela kvällen =) Sjukt mysigt =)

Nu ska jag sova! God natt med er och ha det så bra.

Puss och Kram

Fredag!

Äntligen fredag och nu är det dags för plugg, plugg, plugg innan helgen får börja =) Jag pratade med min underbara pappa igår och jag måste bara få säga att han är så klok den mannen =) Han kan allting han...eller ja nästan iallafall ;P

Det känns lite motigt att ta upp böckerna och börja läsa men jag har mina klassisar där som stöd så det ska nog gå bra!!

Nu ska ungen göras iordning och sen far vi.

Ha en bra dag nu hörrni ;)

Puss och Kram

Men oj oj oj då =)

Tänk så arga folk kan bli! Sluta läs min blogg då puckon =)  Hur svårt kan det vara...orka diskutera med mig om jag ändå inte fattar något, det skulle inte jag göra =)Puss och Kram

Missbruk vs. Beroende

Missbruk är när man upprepat ställer till det för sig p.g.a. en drog. Beroende är när den egna viljan ej längre räcker för att styra intaget.Beroende är ett begrepp som används i samband med olika ämnen, substanser, som alkohol, narkotika och vissa läkemedel. Beroende innebär att du använder en substans på ett sätt som du inte längre klarar att styra över. Ofta börjar ett beroende med ett behov av att döva känslor, som ångest och nedstämdhet, eller för att söka spänning.

Beroende och missbruk är inte samma sak:

  • Missbruk är när man upprepade gånger ställer till det för sig på grund av en drog eller ett beteende. Ett exempel är att utsätta sig själv och andra för fara som att köra rattfull, komma för sent till jobbet på grund av bakfylla eller förstöra en relation för att alkoholen kommer i första hand.
  • Beroende innebär att hjärnan påverkas så mycket av drogen att den förändras på ett avgörande sätt. Enbart den egna viljan räcker inte för att styra intaget.

Ett missbruk går oftast att bryta genom att man får klart för sig vilka negativa konsekvenser det leder till. Ett beroende är betydligt allvarligare och svårare att ta sig ur. '

 Ibland beskrivs fysiskt och psykiskt beroende som om det vore två olika saker. Det är det inte. Beroende är alltid psykiskt i den meningen att man har ett sug, att man har svårt att kontrollera intaget och att man får psykiska symtom, som till exempel oro och ångest, när man slutar. Dessa symtom kallas abstinens. Vissa droger kan även ge kroppsliga, fysiska, abstinensbesvär.

Om du är beroende av till exempel alkohol, narkotika eller tobak kan du känna ett starkt sug eller längtan när du inte har tillgång till drogen. I takt med att du ökar intaget tål du mer och mer. Hela tiden behöver du högre doser eller lägger ner mer tid för att uppnå effekt eller känna tillfredsställelse.

Om du inte tar drogen på ett tag kan du få olika kroppsliga besvär som skakiga händer, illamående, trötthet, feber och frossa. Du kan även få psykiska abstinensbesvär som ångest, nedstämdhet eller sömnproblem. Även spel- och sexmissbrukare kan få lättare abstinensbesvär i form av oro, ångest, rastlöshet och koncentrationsproblem.

När du tar drogen igen eller fortsätter med beteendet försvinner abstinensbesvären tillfälligt, men de kommer tillbaka. Det leder till att du tar eller ägnar dig åt drogen oftare än du tänkt dig.

Tecken på beroende är att dina försök att sluta eller minska misslyckas och allt mer av din tid går åt till att få tag i drogen och att konsumera den. De delar av hjärnan som påverkas av droger har då påverkats så mycket att de reagerar annorlunda och allt mer styr ditt beteende mot att fortsätta använda drogerna.

Ett sätt att beskriva detta är att hjärnan har kidnappats av drogerna. Ditt arbete och ditt sociala liv fungerar allt sämre och trots att du far illa fysiskt eller psykiskt fortsätter du med drogen eller beteendet.

Detta ÄR vad beroende är på riktigt! Jag VET att jag har rätt, för är det någon som är insatt i beroende problematiken och VET vad det innebär så är det fan i mig jag!

Jag har vetat sedan 13 års ålder att man verkligen INTE kan bestämma ifall man ska bli beroende eller inte, att överhuvudtaget säga något sådan visar på att man inte är särskilt bildad alls faktiskt. Ledsen att säga det, och jag säger det INTE för att på något sätt vara elak, men faktum kvarstår att detta är något man BÖR veta om man överhuvudtaget ska uttala sig om beroenden.

Jag har varit på SÅÅÅ många speakermöten, andra föreläsningar och liknande så jag vet vad jag talar om!! Ni har ingen aning om hur nära i kontakt jag står med denna sjukdom så lägg av! Det är väl bättre att ta vara på vad jag eller vad vetenskapen säger istället för att maniskt tugga sitt skitsnack som man fått inpräntat i huvudet?! Eller? Det farligaste en människa kan göra är att sluta tänka själv, det är min åsikt så för guds skull börja tänka ni som eventuellt inte gör det!!

 

Puss och Kram

 


Wipeout!

Ha ha ha vilken stjärna Loulou är!! Det var det roligaste jag har sett =)
Så skönt att hon faktiskt är med fast hon visste att det skulle gå åt helvetet! Jag tycker så mycket om människor som gör saker trotts att de vet att det kommer snackas skit om dem.

Fast jag blir sur på inskränkta människor som hela tiden måste klaga på hur hon ser ut, jag tror ju knappast att dessa människor sitter och dömmer andra människor som har en beroende problematik...jag menar hur många tycker illa om Oprah?! Dolly Parton som är beroende av plastikkirurgi eller varför inte Jude Law som är beroende av porr.
Det finns ju så många kändisar eller eller vanliga människor som hyllas och "förlåts" trots sina fel och brister men så fort en person är fet så döms de ut som riktiga äckel och förlorare...det känns fel tycker jag.

Denna sjuka besatthet av hälsa i dagens samhälle är ju otrolig...det ända som det snackas om är träning, dieter och påståenden om vad hälsa är utan nån egentlig fakta bakom det. Det verkar som om folk bedömmer varandras status efter hur mycket de tränar eller hur mycket just deras idiot-diet får dem att gå ner...och det dummaste jag har sett hittills är dessa detoxar och skit...går ni på vadsomhelst??! Fattar ni inte att ni blir lurade av människor som säger det ni vill höra...fatta hur rika de blir tack vare er!!? Människorna jag pratar om  befinner sig oftast i "hälsovärlden" själv, om man ska prata om hälsa lär man väl ändå veta vad det är man pratar om?!! Eller? Hälsa är INTE att träna mycket och hålla sig smal...det ÄR skitsnack, vad hälsa är kan bara du själv bestämma och jag blir så ledsen när folk inte använder de två hjärnceller som de har fått. Nu när jag sitter här och reflekterar över vad jag har skrivit så blir jag helt plötsligt ledsen...på riktigt! För jag tycker så synd om dessa människor som inte fått lära sig att hur man ser ut inför andra inte spelar någon roll utan det är ens egenvärde som är viktigt, vad du själv tycker om den person du är...med fel och brister för det kommer vi allihopa alltid att ha, men man kan ju tycka om sig själv ändå!! Tänk vad många år jag har spenderat med att trycka ner mig själv och gå emot min egna känsla om att vilja tycka om mig för att andra inte har gjort det. Fy så tragiskt, tänk om jag kunde gå tillbaka i tiden och berätta för mig själv att det är oväsentligt vad de andra tycker om mig, att jag får älska mig själv trotts att andra inte gör det för när det kommer till kritan så har ju dessa människor aldrig varit viktiga för mig...de finns inte i mitt liv nu och nu har jag bara människor som jag tycker om och som ger mig något i mitt liv. Sköööönt =) Jag är så jävla bra och det vet jag så det kan ingen ta ifrån mig nu!! Den känslan är så sköööön =) Jag vill aldrig mer vara tonåring och osäker...att få barn är det bästa som har hänt mig på många sätt och ett av de sätten är att jag nu är trygg i mig själv och jag behöver inte din tillåtelse till någonting!! Min familj och mina vänner är det bästa som finns och jag älskar de alla!

Det blev ganska personligt nu men det bjuder jag på!!!

Puss och Kram

Konstigt

När jag är ledig (som jag är nu) så orkar jag verkligen inte blogga!! Jag vill bara mysa och ta det lugnt så därför är det dåligt med uppdatering, snart börjar allvaret igen och då ska jag blogga vidare. Ha det bra så länge.

Puss och Kram

Påskfirande och ekorre

I onsdags gjorde vi iordning påskriset och det blev så fint så =)Min rabatt har blivit större:


Igår gjorde jag Lia till en påskkärring innan vi gick till dagis och hon var så exhalterad!


Idag drog Natta, jag , Lia och Matz till Hemlingby och grilla korv och greja, när vi kom fram upptäckte vi att platsen hade blivit förvandlad till en sjö...men det gick bra ändå =)


Lite kort:
Lia vid vattnet:


Lias korv:


Sedan fick vi lite besök av en väldigt tam ekorre =)
Matz gav den korv och den kom så himla nära, ibland var den bara en halvmeter ifrån oss alltså. Vi sjöng för den också...Matz, jag och Lia sjöng "ekorrn satt i granen" för fulla muggar =):


Lia och ekorren:


Ekorren i trädet:


Lia tappade sin korv på marken och då kom ekorren och snodde den snabbt som ögat och satt sig i ett träd, vi skratta som fan för jag har aldrig sett något roligare än en ekorre som mumsar på en hel grillkorv förr =D ha ha ha (vet inte om det syns så bra på bilden, men nog fan mumsar han på en vurre alltid):


Sedan packade vi ihop och gick till "storskogen"
Lia tyckte att det var riktigt kul...och det tyckte tydligen Matz också he he he:Köra tåg:


Bästa dagen!!!! Imorgon bär det av till dalarna för att fira påsk hos svärisarna, det ska bli mysigt =)

Puss och Kram

Crazy!!

Matz fick tillbaka på skatten och idag fick jag mitt besked..........jag fick också tillbaka =) 5725 härliga kronor får jag =)

Nu ska jag till skolan för att plugga med bästa Sara =)

Puss och Kram

Leklandet

Igår var Lia, jag, Matz, Trude och hennes pappa (Sune) på leklandet. Kul som satan var det och vi stannade över fem timmar =) Barnen lekte så bra ihop och vi hade trevligt ihop med Sune. Jag mitt dumma arsle skulle upp i lekställningarna med barnen och jag höll på att fastna ;) men det gick bra tillslut. Lite bilder då:

Sune provar sin dotters nya "Hello Kitty" mössa =D ha ha ha:


Barnen:


Klubbätning:


Dricka Slushpuppy:
Hoppa hoppborg:


Barnen ville sitta vid ett eget bord och fika:


Trude hade fått en fin tattuering:


Trude snurrar på denna "snurra", fort gick det för som ni ser så ser Lia mest ut som en svart-rosa klump som ligger på snurran he he he:


Åhh vilken härlig dag! Och det känns så skönt att man kommer så bra överäns med Sune så det här kommer göras flera gånger =)

På kvällen åt jag en skål räkor...mumma...kan man ha haft en bättre dag? Tror fan inte det =)


Puss och Kram

Men gudhe...

Idag har jag faktiskt varit på "Loppis" jag tror inte jag varit på nån sån förr...det var ganska kul =) Jag köpte en massa saker faktiskt, bland annat så köpte jag ett par assnygga skor som var helt oanvända för 50 spänn! Det är fynd det. Senare var jag, Matz och Lia på Ica Maxi och skulle köpa lördagsgodis varpå vi får höra en pappa och hans tvåårige sons konversation:

Pappan:
-Bjöörn (detta säg med en fjantig, långdragen, irriterande röst)

Barnet (Björn):Lyssnar inte utan springer vidare.

Pappan:
-Bjöörn, Bjööörn ska du lyssna på vad pappa säger då (detta sägs vääääldigt långsamt och utdraget)

Björn bryr sig inte utan börjar äta godis från golvet.

Pappan:
-Men Bjööörn du kan ju inte äta godis från golvet förstår du.

Björn äter ännu mer.

Pappan:
-Okej ta den då men inga fler, du kan väl lyssna på vad mamma och pappa säger till dig nu va? Kan du det Bjöörn?

Sedan fortsätter det såhär i minst 30 minuter och Matz och jag håller på att bli tokig på pappans irriterande röst...han är sååå mjäkig så man blir tokig. Jag kan inte förstå varför folk tycker att det skulle vara bra pedagogik att låta barnen göra precis som de vill!!? Jag fattar det bara inte. Matz och jag gick och skrattade åt pappan och dennes son och efter ett tag så kommer också mamman och hon är precis likadan och använder samma "teknik" och ungen springer vidare och då får jag se att mamman är gravid så snart har de två ungar att långsamt tjata på!! Stackars ungar...inte för att jag är perfekt..fast jag är nog så nära perfektion man kan komma iallafall!! ;P

Har lite bilder att bjuda på idag också.

Jag har av nån konstig anledning fått blåsippor i min rabatt!! Har jag aldrig sett förr.


Den här fotlänken köpte jag för en tia idag:


Tyckte den var lite söt och så känner jag att jag behöver ha lite mer färger på mig, jag är ju en torsk på svarta kläder och smycken annars.

Här är skorna jag köpte också:


Jag har köpt en ny tröja också...men inte på "Loppis"...tyckte den var himla skön och mysig =) Det är den svarta tröjan på bilden som är ny:


Nu ska jag mysa med Lia!

Puss och Kram
 

Pappi ;P

Min käre pappa har hamnat i tidningen igen! Min pappa är alkohol-och drogterapeut och på den öppenvård som han varit med och startat så har de störst procent av behandlade i hela Sverige som inte kliver tillbaka in i drogträsket igen =) Jag är så stolt över honom!!!!! Ni kan och BORDE läsa hela artikeln här =)

Pappi och jag:
Puss och Kram Pappi =)

HeLg =)

Nu är det helg snart...känns ganska skönt fast jag kommer att ha sjukt mycket att göra. Lia ska ju tas omhand och jag missade seminariet idag pga att jag är hemma med henne så de uppgifterna ska jag skriva klart...jag har börjat lite men är inte alls klar. Sen ska jag se en till föreläsning på nätet och göra de seminarie uppgifterna tills på måndag...hoppas jag hinner allt...Matz jobbar ju natt så det blir inte så mycket hjälp därifrån heller =( Han hatar också när han jobbar natt för då syns vi ju nästan aldrig! Men men han jobbar inte natt så ofta =)

Nu ska vi börja göra oss iordning och gå ut en liten sväng.

Puss och Kram

Vårvik...

Vi tröttna på att sitta hemma idag, vi har suttit hemma mer eller mindre sen i söndags eftersom Lia blev sjuk på lördagen, så vi drog ut till Vårvik.

Lia hoppar ikring på klipporna:


Matz lossas kasta iväg henne i vattnet:


Jag och Lia:


Familjen (på första kortet ser det ut som Lia och jag har huggit av Matz huvud och lagt det mellan oss..ha ha ha.):


Matz och jag:


Matz trycker cocosboll i mitt ansikte:


Normalt:


Lia ledsen:


Lia glad:


Matz:


Matz har skrivit:


Matz och Lia kastar sten i vattnet:


Jag glad:


Jag fick syn på svanar och ville att Lia skulle få se dom på närmare håll...men jag är inte så duktig på att klättra så när jag hoppat över till en större sten så kan jag varken hjälpa Lia över eller komma tillbaka själv så Matz skrattar åt mig när jag får ta av mig skor och stumpor och vada tillbaka...självklart så halkar jag lite i det ISKALLA vattnet så jag råkar doppa mina skor och strumpor så allt var blött...men vi skrattade bort det och fortsatte ha mysigt =) Mina stackars fötter:


På vägen tillbaka till bilen såg vi ett coolt träd...fast det syns inte så bra på bilden:


Kanondag idag!!!!!!! Bäst i år tror jag =)

Puss och Kram

VÅÅÅÅR!

Nu kommer våren! Jag är nästan aldrig ute på min altan men idag gick jag ut för att leta på en sak och vad får jag se??! Jag har ju en alldeles egen liten trädgård och blev så himla glad när det första vårtecknet dök upp i rabatten!

Titta:Puss och Kram

Träna

Jag har börjat träna..det är jättekul =D Wish me luck!

Puss och Kram

"Helvetesnatten"

Fy satan vilken natt!! Lia blev jättedålig inatt! Hon vaknade vid tio tiden på kvällen och var tokhet, jag tog hennes temp och den stanna på 40.2, jag blev jätterädd och gav henne alvedon..hon hosta och kräktes upp detta efter bara två minuter..jag fick panik och tog ungen, en vattenflaska och ett tunt täcke och gick ut på altan...jag satt mig i en stol och Lia tyckte inte om att vara ute mitt i natten tunt kläd men vad skulle jag göra då??! Jag ville ju knappast sänka ner ungen i kallvatten.

Jag ringde till rådgivningen iallafall och ssk:an lät oerhört imponerad av mig när hon sa att det var en riktigt bra idé att sätta sig på altan. Det kändes skönt att hon bekräftade mitt infall för att vara en bra idé för jag trodde jag skulle få skäll.
Hur som helst så sjönk febern ganska fort och Lia sov bra resten av natten (jag sov INTE bra...var orolig hela tiden).

Idag är hon bättre iallafall men har fortfarande en hög feber, men vi ska träffa läkaren imorgon så det känns bra. Jag är så glad att denna helvetesnatt är över nu och jag hoppas vi får sova bra inatt. Nu ska det pluggas igen.

Puss och Kram

Höhömm..

Superbraiga dag =)

Matz fick precis sitt deklationsbrev och han får tillbaka...fem-siffrigt...=DPuss och Kram

"Den rätte för Rosing"

Såg sista avsnittet av serien ikväll och jag säger då det! Det är ganska kul att titta på men ibland MÅSTE jag stänga av ljudet och snegla ner i golvet för jag skäms så hårt över en del saker som de gör i detta program!! Det är galet fjantigt men jag MÅSTE se skiten!

Och att hon valde 19:åringen...men hon är ju för rolig =) Det bästa var iallafall när hon säger att hon ser fram emot  att få spendera tid på tu man hand med Hugo (19 år) för han luktar ju så gott och har så len hud....men hallå!! Det är ju för att han är ett BARN!! Han får inte gå på Systemet och inte får han åka på kryssning utan målsman heller!! Ha ha ha...ja se folk...men men det ska bli kul att få följa deras romans.


Till något annat då...Lia är fortfarande sjuk =( Jag har haft kontakt med 1177 hela kvällen för hon har haft en temp på 40.2 och hon brukar sällan ha över 38.5 så jag blev orolig såklart.

Hon hostar mycket också så av nån anledning fick jag för mig att jag skulle sätta mig på altanen med henne i famnen och ett täcke över oss eftersom jag fick för mig att hon skulle andas bättre och få ner tempen då, så jag berättar detta för ssk:an på rådgivningen och då säger hon att det var jättebra gjort av mig =)

Tänk att lite av mina infall har en bra utgång iallafall =) Nu har tempen sjunkit lite och hon sover just nu...vi får väl se hur mycket sömn det blir för nån av oss inatt. Nu ska jag försöka sova iallafall.


Puss och Kram

RSS 2.0