Mitt sjuka barn =(

I lördags drog Matz, jag och Lia ner på stan för att springa några ärenden men också för att Lia skulle få sin första klippning hos frisören, annars har jag varit den som klippt henne men hon sitter INTE still så jag vill inge mer nu så då får nån annan ta över =) Lia tyckte att det var spännande iallafall och fin blev hon.

Före:


Efter =)


Natten till söndagen blev Lia magsjuk igen och kräktes som satan =( Vi låg ju magsjuka hela familjen i början av mars så det känns ju tråkigt att hon blir sjuk igen. Riktigt dålig är hon också...inatt sov hon mellan oss och hon hade en temp på 39, idag är den tyvärr högre för hon vaknade med 39 grader och man är ju alltid som kallast på morgonen så vi får se vad det slutar på =( Jag har iallafall varit i skolan idag så Matz fick vara hemma. Jag hade en viktig föreläsning och sedan tittade vi på en väldigt intressant obduktionsfilm så det var spännande =) Efter skolan for jag förbi affären och köpte lite saker så att Lia skulle få lite kul nu när hon är sjuk...när jag kom hem bakade vi muffins =) Jag är värdelös på att baka så de ser fina ut men smakar blääää...men här är de iallafall.

Slicka smet:



Snart ska de in i ugnen:


Lia trycker i chokladen:


De är klara och ska dekoreras:


Nu är de helt färdiga:


Titta bäbis-muffinsen vi gjorde:


Nu ska jag packa inför träningen ikväll =)

Puss och Kram

Klättervägg

I tisdags var jag och hälsa på Carro på jobbet...kul tyckte jag, hon tyckte nog att jag prata ihjäl henne =) men det bjuder jag på!

Jag på Carros jobb:


En rolig och skön stol på Carros jobb:


En "Carro" på Carros jobb:


Efter att hon slutat kom hennes pappa och hämtade oss för då skulle Carro övningsköra och jag fick följa med =) Carro är RIKTIGT duktig på att köra tycker jag =) Du kan allt du gumman ;)

Carro kör:


I onsdags var vi på McDonald´s och Lia klättrade på en klättervägg som fanns där...hon var jättemodig och när hon var ända uppe så hoppa ner..skulle jag aldrig våga iallafall.

Lia:




Vi köpte ett koppel till Mollie igår, halsbandet är svart med nå strassliknande stenar på och själva kopplet är lila och idag fick Lia gå ut en sväng med Mollie innan hon skulle till dagis...gissa om ungen blev glad =)

Mollie:


Lia (stolt matte) och Mollie:



Och Sara fick ju barn nyss så jag slänger in en bild på henne och lille Robin också =)

Sara och Robin:



Nu ska jag hämta mitt vackra barn!!

Puss och Kram

Bäbis

Saras bäbis kom igår kväll =) Efter att Sara kämpat sömnlös i två och ett halvt dygn så fick det bli kejsarsnitt igen, men bra kämpat där tjejen =) Nu har Robin kommit till vägen och han var 56 cm lång och vägde 5064. Grattis familjen Mälby Gladh!! Lycka till nu =)

Puss och Kram

Fruktsallad

Lia och jag var så sugna på något sött här om dagen (eller det kanske var jag som var sugen ;P)  men iallafall så gick vi till affären och handlade och sen hem för att göra fruktsallad =)

Lia koncentrerad på vindruvs-skärning ;)


Kiwi och vindruvor


Lia slickar sig om munnen och är så sugen på ett smakprov =)


Klart hon får smaka


Hela munnen full =)


Nu är den klar!


Vårt badkar står i förrådet, så när vi var hos mamma fick Lia äntligen bada =)


Hittade bilder på mig när jag var liten hos mamma, för er som inte känner Lia så bra kanske inte tycker att det är så likt men jag tycker att vi är jättelika varandra! Kul och se faktiskt för jag tycker aldrig annars att hon är speciellt lik mig.

Jag på första bilden, Lia på andra


Nu ska jag gå till Matz.

Puss och Kram

Sara! =)

Snart åker min käre vän Sara upp till förlossningen =) Snart kommer deras efterlängtade son till världen och jag önskar de all lycka! Det pirrar i hela kroppen och jag hoppas verkligen att det går bra, men det är ju såklart att det gör det! =) Lycka till nu hörni så hörs vi.

Familjen Mälby Gladh:


Puss och Kram

LIA

Jag trodde att jag hade kommit på Lias namn alldeles själv, men nu har Carro och jag suttit och kollat på sidan "svenskanamn.se" och där kan man se betydelse och namnstatistik och tror ni inte att jag fann en betydelse på Lias namn! Det betyder "Härskarinna" och jag kan tala om att det passar =)



Puss och Kram

Massor av bilder

Jag hitta en massa bilder som jag inte visste att jag hade.

Lia och henne bästis Trude på Lucia:




Hitta även den här bilden på Lia när hon var ca: 1 år
Hon var så liten, har nästan glömt hur liten hon var!


Hitta massa ful-bilder på mig och min fina man =)



Tror detta är den fulaste bilden på mig ever, men jag bjuder på den ändå ;P


Lite ordentligare bilder på oss:


Nu ska jag glo på T.V.

Puss och Kram

Onsdag

Igår var det ju kalas hemma hos Trude och gissa om Lia hade kul!! Åh vi hade också trevligt Matz och jag. Men det är ju lite nervöst att komma hem till någon man inte känner, i det här fallet Trudes pappa, men han var så trevlig och vi är väl ändå ganska sociala och pratiga vi också så det blev bra...vi stannade faktiskt i hela två timmar =)

Trudes pappa är ju kroppsbyggare så han hade många såna kompisar där...jag kan ju tala om att det inte var särskilt spännande att äta tårta inför dem ;P hahaha, men de var jordnära iallafall och trevliga men oj så mycket muskler!! Det ser lite läskigt ut tycker jag, det jag INTE gillar är när kvinnor har muskler...det ser faktiskt ganska motbjudande ut, ni vet såna där kvinnor som har magmuskler och armmuskler som syns...nej tvi vale.

Och det värsta jag vet är "snoppmuskler" ni vet när man ser musklerna så tydligt vi byxkanten att man blir övertygad om att det snart kommer att komma en snopp! En artist som jag älskar, nämligen Pink, har ju så...hon måste ha den fulaste kroppen ever!! Jag tycker att kvinnor som Beyonce och Jordin Sparks är praktexemplar på vackra kroppstyper!!
Men men,över till kalaset igen =)

Ljudnivån var ju ganska hög kan jag säga =) men flickorna hade superkul! Det var faktiskt bara Lia som var bjuden från dagis sen var det några andra barn som kom med Trudes pappas kompisar. Tyvärr la min kamera av efter första kortet, så Matz fick ta med sin mobil men de korten har jag inte fått än så ni får nöja er med ett kort =)

Finaste-Lia och Trude-Sötnos =)


Måste bara få visa en del andra kort också!
Jag har köpt en mini-häftapparat, kolla så söt den är =)


Ett fint kort på Carro som jag hittade =)


Min fina Cosmopolitan som Carro gjorde åt mig hemma hos sin mamma (goood var den också)


Nu ska jag plugga igen.

Puss och Kram

Kalas =)

Idag är det en rolig dag, speciellt för Lia för det är nämligen så att hennes bästa vän Trude fyller fyra år idag och vi är ditbjudna på kalas =)

Jag tycker att det är så kul nu när barnen har blivit så stora att man kan ha kalas!
Lia har tjatat om sitt kalas ganska länge nu och det ska bli så roligt att ha ett kalas för henne!
Hon pratar om vilken färg det ska vara på tårtan och vilka som ska få komma och så, självklart ska vi vara lite diskret så att det inte blir en massa avundsjuka på dagis...så gott det går iallafall.

Hon kommer absolut inte få utesluta någon i sin egen åldersgrupp men hon kan ju inte gärna ha hela dagis hemma så vi bestämde så att det bara blir 05:orna som kommer och det känns som en bra idé.

Ett litet kort på Lia och Trudeluttan ;P


Trude


Puss och Kram

Min unge!

Igår var jag bjuden hem till Carros mamma Monica på middag, väldigt trevligt hade vi! Jag är jätteglad över att jag gick dit =) Vi var fem tjejer som mös på hela kvällen. Lite bilder då:

Gunilla, Sandra och Monica


Monica


Jag och Finaste ;)


Lia är ju rolig hon, för några dagar sen undrade hon över mitt halsband som jag oftast har på mig, det föreställer ett kors med en utkarvning av Jesus på som jag har fått av min pappa och det betyder mycket för mig, hur som helst skulle jag förklara för henne vem Jesus var. Nu har det gått ett par dagar sen jag berättade det för henne så ikväll när jag skulle borsta hennes tänder säger ungen så här:

- Mamma, vad hette den där gubben igen? Hette han Stefan? (Jag höll på skratta ihjäl mig men sa istället)

-Nej han hette Jesus. (Då säger hon sa här)

-Jaha, men jag kan väl få kalla honom för Stefus iallafall.


Hahahaha det var det roligaste =D

Nu kolla film och mysa under täcket.

Puss och Kram

Trött...

Efter att ha legat i magsjuka i sex dagar har jag VERKLIGEN fått kämpa för att komma ikapp...jag är inte där än men jag är en bit på väg. Det jag har lärt mig av att gå på högskolan är att man INTE kan läsa ALLT och försöka memorera det! Det är faktiskt HELT omöjligt..iallafall om du går ssk.

Man får liksom ge upp den här pressen man har om att försöka minnas varenda detalj om allting utan försöka bilda sig en övergripande uppfattning om det mest relevanta för annars orkar man inte.

Snart är det tenta dags, min första tenta, och nerverna dansar tango vill jag lova, i min klass brukar vi skratta lite åt pressen och skoja om att det ju finns omtentor men ärligt talat så känns det skönt tycker jag, för skulle det hända att man blir sjuk eller whatever så finns det fler chanser.

Idag har iallafall varit en rolig dag i skolan för jag hann göra förberedelse-uppgifterna innan metodövningen så jag var riktigt bra förbered =) Vi fick lära oss ta blodtryck idag, det var kul, jag tycker om metodövningarna för det är skönt att slippa vara så teoretisk och kunna vara praktisk ett tag istället.

Nu ska jag göra mig i ordning för ikväll blir det inge plugg, ikväll är jag bjuden till Carros mamma på middag och det ska blir sååå kul!! Ha en bra helg för det ska jag!

Puss och Kram

Lia Gobit =)

När jag ska lägga Lia på kvällarna brukar vi ofta avsluta med att knäpp kort tillsammans, hon frågar ofta om inte vi kan ta kort när vi tittar i spegeln...vi gjorde det här om dagen och de bilderna bjuder jag på:




Igår kände jag mig väldigt uppgiven angående skolan =(
Jag kände inte för att göra någonting i skolväg så istället tog jag med mig Lia och gick till "Bibblan"

Det är väldigt skönt att gå dit tycker jag, vi kan sitta och spela spel eller rita, vi brukar också läsa böcker naturligtvis och oftast avslutar vi med att fika/äta i deras Café(jag måste passa på och hurra för deras priser, goda service och goda mat/bakverk) igår åt jag deras sjukt goda räk och kräft-macka, den är mumma den!!

Lia åt dessa fina plättar, hon tyckte det var super gott!



Idag har jag kämpat med skolan igen...det är verkligen mycket att göra kan jag lova, det går verkligen inte att skjuta upp någonting i en dag ens för då är man ur fas. Känns väldigt drygt faktiskt..men jag kämpar vidare och får pepp från folk ikring mig så det känns skönt! Tack hörni!!

Nu ska jag plugga.

Puss på er =)

Världens finaste man!

Min man är världens finaste =)
Igår var det ju internationella kvinnodagen och det firade han genom att komma hem på sin rast med blommor och en tårta till sina "prinsessor" =D Galet glad jag blev !!Hur många får en sån fin uppmärksammhet?! Jag älskar min man för han är BÄST!!


Lia fick den lilla blomman och jag den stora

Mumsig tårta =)


Jag älskar dig!!



Puss och Kram

Magsjuk

Nu har hela familjen åkt på magsjuka..jag blev dålig i tisdags och är fortfarande dålig =( 

Igår gick jag och Lia på bio iallafall..kände att jag behövde göra något roligt. Vi såg "Bolt" som handlade om nån super hund som sprang omkring och härjade...den var kanske inte så där jättebra men några roliga skämt var det iallafall, men kanske inte såna skämt som en 3½-åring uppskattar. Lia satt och frågade mig lite tyst i tid och otid om filmen var slut snart, jag gav upp efter att hon högt och tydligt utbrast sittandes i mitt knä med himlande ögon: "Åhh, tar det aldrig slut nån gång" ha ha ha jag (och flera i publiken)började asgarva och vi gick därifrån då så hon skulle slippa plågorna ;P hihi...ungar är så härliga och ärliga!! Vi kom ju ut ett tag iallafall =)
 
Grattis på internationella kvinnodagen!!




Puss och Kram

Weekendenenen.

Inflyttningsfesten blev ganska lyckad måste jag säga. Lite bilder:

Frukt&grönsaksfat:


Jag färgade håret på Carro. Resultat:


Syster gjorde underliga miner hela kvällen ;p men fick vara med ändå hehe:


Carro igen:


Min kusin gjorde också en del konstiga miner men fastande inte riktigt på bilderna istället ha ha ha:


"Vrede" (Marcus) kom förbi en kvart också, även där en mysko min:


Patrik ser ut som vanligt iallafall, och Peter vill inte vara med på kort så han slipper väl då:


Min älskling:


Och jag:


Puss på er

RSS 2.0